combinatie van schroefdak en traditioneeldak

Deze onderconstructie is een combinatie van plaatmateriaal en panlatten! Eerst wordt er spaanplaat op het dak aangebracht, daarna worden panlatten van 5 x 2,5 cm verticaal aangebracht op het plaatmateriaal waarna er horizontaal panlatten op de panlatten worden bevestigd. Hierdoor krijg je een ventilatieruimte onder de panlatten en dus ook onder het riet van minimaal 5 cm. Het riet wordt vast geschroefd op de panlatten. Onderaan op de boeiplank krijgt men een ventilatierooster van 2,5 cm hoog zodat de lucht zich onder het riet kan verplaatsen. De ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in Aluminium en Koper en dienen dan als knelplank. Eventueel kunnen we aan de zijkant van het rietendak ventilatieroosters aanbrengen. Bovenaan worden ventilatiepannen aangebracht zodat er een luchtcirculatie kan plaats vinden van beneden naar boven.

Met deze onderconstructie raakt het rietendak niet meer verstikt en gaat het rietendak ventileren en ademen! Dit is bevorderlijk voor de levensduur van het rietendak.

Hieronder enkele foto's.

 

foto foto1 foto2 foto3

Rietdekkersbedrijf Kok: kwaliteit in vakmanschap

Rietdekkersbedrijf Kok - Dijkmansweg 5 - tel: 0573 401354 - 7245 VN Laren (gld) - mob: 06 54715470 - info@rietdekkersbedrijfkok.nl - fax: 0573 401186