Schroefdak

De gesloten constructie (schroefdak)
Bij de gesloten constructie, of wel het schroefdak, wordt riet laag voor laag op een dichte ondergrond geschroeft. Dit met behulp van gegalvaniseerde staaldraden en roestvaste stalen schroefdraadjes. Het plaatmateriaal (19 mm dikte) waar men het riet op schroefd kan bestaan uit: multiplex, OSB-plaat, Spaanplaat V131 verlijmd (het groene spaanplaat) underlayment, etc.

De spouw tussen riet en onderconstructie ontbreekt. Het gehele rietpakket helpt mee met het vormen van een isolerend pakket. De woning is tochtdicht.

Er is een harde scheiding tussen binnen en buiten. Vuur in het rietpakket kan geen lucht (zuurstof) van onderen aanzuigen, het vuur smeult hierdoor meer dan dat het brandt. Hierdoor wordt het schroefdak een relatief brandveilig dak en kent dus ook veel lagere tarieven voor de opstal verzekering.

De kap constructie moet echter wel boven een minimale hellingshoek van 30 graden blijven bij een lengte van circa 2,5 meter. Voorkeur gaat uit naar een hellingshoek van boven de 40 graden. Dit is dan ook van groot belang voor de levensduur van uw rietendak. Ons bedrijf werkt met een riet-dikte van c.a. 30 onderaan het dak en boven met een riet-dikte van c.a 23 cm, dit is tevens een levensduur bevorderende factor voor uw rieten dak.

Voordelen:

* Hoge brandveiligheid. (verzekering is lager dan bij een traditioneel dak)
* Binnenzijde keurig afgewerkt (geen stof of tocht)

Nadelen:

* Geen tot weinig ventilatie ( riet zit direct op het dak geschroefd waardoor er geen trek laag onder het riet kan ontstaan).
 

foto foto1 foto2 foto3

Rietdekkersbedrijf Kok: kwaliteit in vakmanschap

Rietdekkersbedrijf Kok - Dijkmansweg 5 - tel: 0573 401354 - 7245 VN Laren (gld) - mob: 06 54715470 - info@rietdekkersbedrijfkok.nl - fax: 0573 401186